Hızlı ve basit Backlink Almanın Yöntemlerini Açıkliyoruz

Bookmark and Share
Merhaba arkadaşlar…
Hepimiz biliyoruz ki web sitelerinin en önemli sayfası indextir yani anasayfa. Hem kök domainden oluşması hem de seo çalışmalarının büyük bir kısmının bu sayfaya yapılması bu önemin sebeplerinden bazılarıdır. Bunun yanında alt sayfalardan verdiğimiz linkleri de söyleyebiliriz.
Kaliteli ve güçlü bir site için alt sayfalara alınan linklerin önemi büyüktür.
Çoğu site yöneticisi footer’e anahtar kelimesinden sitesine link verir. İşte bu linkin etkili olabilmesi için alt sayfaların güçlü tutulması gerekir. Fakat tüm alt sayfaların güçlü tutulması hem zor hem de çok pahalı bir iştir. Bu nedenle basit ama etkili yöntemler uygulamak daha mantıklıdır.
Peki nedir bu yöntemler?
Öncelikle kategori sayfaları ile işe başlamak gerekir. Sitenizde en çok makale bulunan bir kaç kategoriyi hedef alarak backlink çalışması yapabilirsiniz.
Örneğin:
Alıntı:
WordPress kategorisine tıkladınız, karşınıza kategori arşivi geldi. Linkimiz www.serdarca.net/category/wordpress
Şimdi bu sayfada benim 5 makalem görünüyor. İşte ben bu 5 makale sayfasına ayrı ayrı backlink çalışması yapmak yerine direk www.wiiv.net/category/wordpress sayfasına backlink çalışması yapıyorum. Bu sayede 5 sayfamda aynı oranda link almış oluyor.
Burada şöyle bir soru gelebilir:
Benim kategori sayfalarım “no index” olarak işaretli?
Bu sizin kategori sayfanıza link almanızı engellemez, zaten asıl amaç kategoriyi değil içindeki makale sayfalarını güçlendirmek.
Alternatif Yöntem
Yukarıdaki yöntem size iç açıcı gelmediyse etiket sayfalarına yönelebilirsiniz. Ağırlıklı olarak kullandığınız bir etiketin arşiv sayfasına link çalışması yaparak, o etikete sahip tüm sayfalarınızı güçlendirebilirsiniz.
Bunun yanında site içi link paylaşımının fazla olduğu yazı sayfalarına da backlink çalışması yaparak birçok alt sayfayı aynı oranda kuvvetlendirebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken ise makale içi linklerinizde anahtar kelimeleri anchor text olarak kullanmanız.
Yani;
  • webmaster hakkında bilgi almak için “şuraya tıklayın” yerine.
  • bu konuya “webmaster” linkinden ulaşabilirsiniz. gibi
Bu Makale Serdarca.Net sitesine aittir.

{ 0 yorum... Views All / Send Comment! }

Yorum Gönder